سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مکان های دیدنی اصفهان

این شهر را می‌توان یک تصویر بی‌نقص از تاریخ هنر و ذوق ایرانی دانست که شکوه‌مندی‌اش در جاهای دیدنی اصفهان جلوه‌گری می‌کند. اصفهان آنقدر زیبایی و جزئیات دارد که آن را نصف جهان بخوانند. می‌شود در آبی کاشی‌هایش غرق شد و با رنگارنگی هنر‌های پر ظرافتش چشم‌ها را برای همیشه سیراب کرد. میتواین از مکان های دیدنی اصفهان و از جزئیات معماری اصفهان برای خود افسانه‌ها بسازید و به‌جای تمام ساکنین عمارت‌ها و باغ‌های رویایی اصفهان زندگی کنید. زیر آواز بزنید و پا جا پای قدم‌های بلند تاریخ صفویان بگذارید و در آخر همه‌ی این زیبایی‌های بی‌کران را در قاب دوربین‌تان ثبت کنید.

مکان های دیدنی اصفهان

میدان نقش جهان

میدان نقش جهان همان نقطه‌ی اصفهان است که مجموعه‌ای از روایت‌های تاریخی را در ذهن خود ثبت و ضبط کرده. از میان جاهای دیدنی اصفهان این میدان آوای بلند شادی‌ها، جنگ‌ها، رژه‌ی قشون‌ها و حتی تک تک صحنه‌های بازی چوگانی که در طول تاریخ اتفاق افتاده است را به خاطر دارد. میدانی که تیموریان در مرکز شهر بنا کردند در ایام حکمرانی شاه عباس اول گسترش پیدا کرد و رفته رفته در طول ایام مختلف به این عظمت و شکوه رسید.

سردر و بازارقیصریه
این سردربزرگ و قوسی شکل که در ورودی اصلی بازار اصفهان قرار گرفته محل ورود به بازار قیصریه است. آثار نقش و نگارهای به جا مانده بر روی این سردر عظیم، حکایت از شکوه و جلال گذشته ی آن می کند. بازار قیصریه در دوران صفویه، بازاری پررونق و مهم بوده است، هنوز هم می توان دکان هایی با قدمت بسیار را درآن مشاهده کرد. امروزه دراین بازار صنایع دستی اصفهان به فروش می رسد.
کاخ عالی قاپو
این شاهکار معماری، بنایی است متعلق به قرن یازدهم. عالی قاپو که به معنای درگاه بلند است، در زمان شاه عباس صفوی ساخته شد. درآن زمان شاه با سفیران و بزرگان درعالی قاپو دیدارمی کرد. این بنا که 6 طبقه است و ساخت آن در چند مرحله صورت گرفته است، با دو راه پله ی مارپیچ و یک پلکان مستقیم به سایر طبقات منتهی می شود. هرطبقه ی آن دارای تزئینات مخصوص به خود است. درطبقه سوم ایوانی با یک حوض مرمری وجود دارد. طبقه ی ششم که به تالار صوت معروف است، تالاری است با گچ بری های زیبا و طوری طراحی شده که نوای موسیقی در آن طنین زیباتری پیدا می کند.

مسجد شیخ لطف الله

مسجد شیخ لطف‌الله یکی دیگر از یادگاری‌های صفویان در اصفهان و میدان نقش جهان است. ساخت این مسجد که به منظور بزرگداشت مقام شیخ لطف‌الله عاملی بنا شد، حدود 18 سال (از سال 1011 تا 1028 هجری قمری) طول کشید. این مسجد در ضلع شرقی میدان نقش جهان و روبه‌روی عمارت عالی قاپو و مجاورت مسجد امام قرار دارد.  گنبد مسجد شیخ لطف‌الله هم از بیرون و هم از درون کاشی‌کاری شده و روی چندین تاق کنگره‌دار مرتفع ساخته شده است. این تاق‌ها به قدری بلند هستند که از میدان نقش جهان نیز دیده می‌شوند. کاشی‌کاری‌های گنبد این مسجد از استادانه‌ترین و زیباترین کاشی‌کاری‌های معماری ایرانی است. محراب مسجد نیز یکی دیگر از زیبایی‌های منحصربه‌فرد و تحسین‌برانگیز مسجد شیخ لطف‌الله است. در این مسجد به گونه‌ای ساخته شده است که چرخش 45 درجه‌ای دارد که معماران سنتی ایرانی در اصطلاح به آن‌ «پاشنه» می‌گویند.

 

پل خواجو ، تاجی متقارن بر سر زاینده رود

این اثر زیبا در ایام حکومت شاه عباس دوم بنا شد و آن‌را یکی از شگفتی‌های معماری روزگار خود می‌دانند. پل خواجو  با طرحی متقارن به روی رودخانه‌ی زاینده رود ساخته شد. این اثر عملکردهایی مانند سد و تنظیم جریان آب داشته است و در طی تاریخ سالم و استوار مانده.

 

مسجد امام

مسجد امام اصفهان مسجد شاه یا مسجد جامع عباسی هم نامیده می‌شود و در دوران صفوی و در قسمت جنوبی میدان امام ساخته شد. مسجد امام را می‌توان شاهکاری از معماری، کاشی‌کاری و نجاری قرن 11 هجری نامید. چند کتیبه در سردر اصلی آن به چشم می‌خورد. در دو زاویه‌ی صحن مسجد نیز دو مدرسه‌ی سلیمانی و ناصری جلب توجه می‌کند. هردو مدرسه متعلق به دوران صفوی است و چون در دوران ناصرالدین شاه قاجار، یکی از آن‌ها مرمت و بازسازی شد، آن را مدرسه‌ی ناصری نامیدند. در این مسجد چندین فرمان شاه عباس روی لوح‌های سنگی نصب شده است. در مرکز گنبد بزرگ جنوبی به گونه‌ای است که انعکاس صوت صورت می‌گیرد. مسجد امام در 15 دی ماه 1310 با شماره‌ی 107 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

 

کاخ چهل ستون ، تصویری رقصان در آب

کاخ چهلستون اصفهان در زمان شاه عباس اول بنا شد و در دوره‌ی شاه عباس دوم تکمیل و افتتاح شد. این بنا مانند بسیاری دیگر از آثار تاریخی ایران برای به رخ کشیدن قدرت و جلال حکومت وقت ساخته شد و زیبایی‌های آن آنقدر بی‌شمار است که از آن بهشتی در قلب اصفهان ساخت.

در میان جاهای دیدنی اصفهان، باغ نقش عمده‌ای دارند و باغی که کاخ چهل ستون را محصور کرده از این قاعده جدا نیست. این اثر باشکوه در تاریخ 15 دی 1310 با شماره 108 به ثبت ملی رسید.

 

عمارت هشت بهشت
هشت بهشت عمارتی است بسیار دلنشین و زیبا، که در میان باغی از باغ های نقش جهان ساخته شده است، امروزه این باغ به پارک زیبایی تبدیل شده وعمارتی که روزگاری زیباترین کاخ عالم نام داشت، همچنان در میان این پارک جلوه گری می کند. عمارت هشت بهشت طرحی هشت پهلو دارد، نماد عدد هشت در تعداد اتاق ها، آجرهای کف وحوض مرکز بنا دیده می شود، این کاخ دو طبقه دارد ودیوارهای آن پوشیده از گچ بری ها و نقاشی ها و گل های رنگارنگ است، سقف آن پوشیده از مقرنس های گچی خوش آب و رنگ است، ایوان، رواق ها، اتاق ها وپنجره های این عمارت همه در نهایت زیبایی و هماهنگی طراحی و ساخته شده اند. دیدن این بنای روح بخش قلب و روح انسان را مملو از آرامش و لذت می کند، و هنر و معماری بی نظیر ایرانی را برای گردشگران مشتاق متجلی می کند.

مسجد جامع یا مسجد جمعه اصفهان

مسجد جمعه اصفهان، از قدیمی ترین مجموعه معماری مذهبی در ایران است. قدیمی‌ترین بنای تاریخی اصفهان را باید مسجد جمعه یا مسجد جامع اصفهان تلقی کرد. سیمای فعلی مسجد عمدتا مربوط به اقدامات دوره سلجوقی است، اما تعمیرات و الحاقات آن به دوران‌های بعد به‌خصوص عصر صفویان مربوط می‌شود. گرچه در کاوش‌های باستان‌شناسی آثاری متعلق به دوران آل‌بویه و قرن سوم هجری باز می‌گردد. در همین کاوش‌ها آثار قبل از اسلام نیز کشف شده است.

مسجد جمعه اصفهان که به مسجد جامع عتیق نیز شهرت دارد در میدان قیام، خیابان علامه مجلسی اصفهان واقع شده، به بیانی دیگر در بخش قدیمی اصفهان، ضلع باختری خیابان هاتف و انتهای بازار بزرگ واقع شده است. به‌طور کلی به همان اندازه که میدان نقش جهان و عمارات تاریخی اطراف آن یادآور معماری و هنر دوران صفوی است، مسجد جمعه و محلات پیرامون آن افسانه زندگی در عهد سلجوقیان و روزگار پیش از آن را بیان می‌کند.

 

منارجنبان

منارجنبان هم از دیگر آثار تاریخی است که گردشگران را به اصفهان جذب می‌کند. در این بنا عارفی به نام «عمو عبدالله کارلادانی» دفن شده و بر سنگ قبر او تاریخ 716 هجری ثبت شده است. این تاریخ با حکومت سلطان محمد خدابنده الجایتو ایلخان مصادف است. بنای منارجنبان به شکل یک بقعه و دو مناره است؛ ارتفاع هر یک از این مناره‌ها 7/5 متر بوده و آن چه این‌ها را از سایر مناره‌ها متمایز کرده، تکان خوردن آن است. با تکان خوردن یکی از مناره‌ها، هم مناره‌ی دیگر و هم کل ساختمان تکان می‌خورد. دلیل این پدیده مدت‌ها ناشناخته بود اما یکی از دلایل آن را می‌توان پدیده‌ای فیزیکی به نام «تشدید» یا «اثر دوپلر» نامید؛ چون این دو مناره شبیه هم و بسیار سبک هستند، تکان خوردن یکی روی دیگری اثر می‌گذارد.

محققان قدمت این بنا را به دوران ایلخانی نسبت می‌دهند اما شکل مناره‌ها به گونه‌ای است که این حدس را در ذهن باستان‌شناسان زنده می‌کند که آن‌ها را در دوران صفویه به دیوارها اضافه کرده‌اند. این اثر در تاریخ 20 خرداد سال 1321 با شماره‌ی 349 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

کلیسای وانک
این کلیسا از مهم ترین جاذبه های شهر اصفهان محسوب می شود. نام اصلی آن وانک آمنا پرکیچ است و درزمان شاه عباس دوم ساخته شده است. این کلیسای تاریخی عبادتگاه ارمنیان است و درمحله ی جلفا قرارگرفته است. این کلیسا دارای دو گنبد است. این گنبدها به تقلید از سبک معماری ایرانی به شکل مدور ساخته شده اند. سقف ها و دیوارهای عبادتگاه کلیسای وانک با نقاشی های بسیار زیبایی پوشیده شده است، این نقاشی ها همه روایت ها و تصاویری از انجیل هستند و در میان آن ها می توان به تصاویری از تولد عیسی و بهشت و جهنم اشاره کرد. دراین کلیسا موزه و کتابخانه ای وجود دارد که ارزش تاریخی دارند. در موزه ی این کلیسا اشیا و کتاب های قدیمی مانند: نسخه های خطی وتابلوها، سازها، زیورآلات، منسوجات و...نگهداری می شوند.

مدرسه چهار باغ

مدرسه چهارباغ اصفهان که نام خود را از چهار ایوانش می‌گیرد یکی حیرت‌انگیز ترین جاهای دیدنی اصفهان می‌دانند و گردشگران بسیاری در خصوص ویژگی‌های انحصاری آن سخن گفته‌اند. این بنا که به مدرسه مادر شاه و مدرسه سلطان حسین نیز مشهور است آخرین بنایی است که در عصر حکومت صفوی ساخته شد. چهار باغ یکی از مدارس ویژه‌ی علوم دینی بوده که با پشتوانه‌ی مالی فراون به تربیت و تحصیلی طلاب اختصاص پیدا کرده بود. این بنا با تمام ویژگی‌های چشم‌گیرش زیبایی تمام و کمالی دارد.

از گره چینی‌ها و کاشی‌کاری‌ها تا تمام طرح و نقشی که در تزئینات بیرونی و داخلی ساختمان و حجره‌های آن انجام شده است تا تصویری ماندگار بسازد. مدرسه چهارباغ پس از شهریور 1320 بازگشایی شد و در 1323ش به جای کتابخانه قدیمی آن کتابخانه‌ای به نام کتابخانه فرهنگ ساخته شد.

پس از پیروزی انقلاب، نام مدرسه چهارباغ و کتابخانه آن به «مدرسه علمیه امام جعفرصادق» و «کتابخانه عمومی امام جعفرصادق» تغییر یافت. این مدرسه هم اکنون از مدارس طلبه نشین حوزه علمیه اصفهان است.

آتشکده
آتشگاه اثری است باستانی وکهن که برفرازکوهی به این نام قراردارد. این آتشکده متعلق به دوران ساسانی است، درگذشته آتشکده ها محل انجام مراسم مذهبی و حفظ و نگهداری آتش مقدس بوده است. درباره ی تاریخ دقیق احداث این آتشگاه، اطلاع دقیقی در دسترس نیست، اما تاریخ شناسان دریافته اند که این بنا درطول تاریخ دارای کاربرد بوده است. بنای آتشگاه استوانه ای شکل و خشتی است. این آتشگاه در محلی واقع شده که کاملا مشرف به اطراف است .هفت پنجره ی بزرگ و یک در ورودی دارد و در طراحی آن به این نکته توجه شده، که آتش مقدسی که درآن افروخته می شود، از بیرون قابل رویت باشد.

آرامگاه شیخ عبدالصمد نطنزی
مقبره شیخ عبدالصمد نطنزی در مجاورت مسجد جامع تاریخی و هزار ساله شهر نطنز مجموعه شیخ عبدالصمد نطنزی را تشکیل داده است. نطنز تکه ای از تاریخ است که در قلب کویر بجا مانده است و خوشبختانه در این سیر تاریخی مقبره شیخ عبدالصمد از گزند زمان جان سالم بدر برده و هنوز هم استوار و پابرجاست. نطنز به واسطه قدمت طولانی و سابقه فرهنگ و ادبش آثار باستانی زیادی دارد اما الماس این شهر مسجدی است که مقبره ای قدیمی کنارش جا خوش کرده است. مناره ای بلند که از هر طرف شهر بنگرید پیداست. سازنده این خانقاه خلیفه ماستری بوده و شمس الدین نطنزی این سردر را به همراه خانقاه ساخته است؛ گرچه امروزه اثری از خانقاه باقی نمانده است. مسجد جامع نطنز در کنار خانقاه و آرامگاه شیخ عبدالصمد یک شاهکار تاریخی است که حتما برایتان جذاب خواهد بود.

باغ پرندگان

باغ پرندگان اصفهان یکی از دیدنی‌ترین باغ‌های پرندگان ایران است که در مساحتی بالغ بر 55 هزار متر مربع، از حدود چهار هزار قطعه در 130 گونه پرنده نگهداری می‌کند. این باغ در 4 کیلومتری غرب پل وحید اصفهان قرار دارد و در سال 1375 به همت شهرداری این شهر احداث شد. محوطه‌ی داخلی باغ با زیباسازی‌های انجام‌شده روی آن، علاوه بر تامین نیازهای زیست‌محیطی پرندگان، برای بازدیدکنندگان نیز محیطی بسیار چشم‌نواز ایجاد کرده است. بر روی این باغ سقفی از تور احداث کرده‌اند که مساحت آن 40 هزار متر مربع بوده و روی 16 ستون با ارتفاع 22 الی 25 متر قرار گرفته است.

در باغ پرندگان اصفهان 4 برکه وجود دارد و در آن از پرندگانی مانند اردک، قو، غاز و ... نگهداری می‌کنند. صخره‌های ایجادشده نیز میزبان پرندگان کوهستانی و بیابانی است و شما می‌توانید کنار آن‌ها کبک پیدا کنید. در این باغ بسته به نوع پرندگان  و شرایط زندگی آن‌ها قفس‌های شیشه‌ای و آهنی تعبیه شده است و برخی از پرندگان نیز در فضای سبز جنگلی، در سراسر باغ آزادانه زندگی می‌کنند. 

چهار باغ عباسی 

در شهر اصفهان چهارباغ‌های بسیاری وجود داشته که از زیباترین آن‌ها همین چهارباغ عباسی است. خیابانی که سراسر آن‌را درختان سبز و زیبا در برگرفته‌اند. چهارباغ عباسی از سی و سه پل و شروع می‌شود به سمت شمال شهر می‌رود. در دوره‌های بعد چهار باغ دیگری ایجاد شد که آن‌را چهارباغ پایین می‌نامند. این مسیر به سمت جنوب شهر اصفهان می‌رود و سی و سه پل نقطه اتصال این دو مسیر زیبا است.

گرچه که در روزگار قاجار چهارباغ عباسی آسیب دید و بعضی از درختان آن‌را قطع کردند اما هنوز هم این مسیر یکی از بهترین مکان‌های دیدنی اصفهان و یک انتخاب عالی برای پیاده روی در طول شهر است. از سایه‌سار درختان عبور کنید و به تاریخی فکر کنید که در این مسیر جریان داشته است.

موزه کلیسای وانک

کلیسای وانک یکی از جاهای دیدنی اصفهان است که آوازه‌ی آن با تاریخ شهر پیوند خورده است. کلیسایی که در زمان شاه عباس دوم برای استقرار ارامنه در شهر بنا شد، قلب تپنده‌ای است برای محله‌ جلفا . کلیسای وانک ترکیبی از معماری ارمنی اسلامی است که گنبدی برفراز آن خودنمایی می‌کند. سراسر کلیسا پر از زیبایی‌های سیراب کننده‌ای که از دیدن‌ هر کدام از آن‌ها چشم‌هایتان برق می‌زند. از معماری بنا تا ریزترین تزئینات آن. نقاشی‌هایی که سرتان را به عقب می‌راند تا سیر داستانی آن را پیگیری کنید.

این بنا که در حال حاضر نیز فعال است و مرکزی است برای عبادت و انجام اعمال مذهبی، در کنار خود موزه‌ای با شکوه دارد. در موزه کلیسای وانک اصفهان آثار بسیار با ارزشی نگهداری می‌شود که هر کدام راوی تاریخی طولانی است. شاید یکی از معروف‌ترین این آثار تارمویی است که بر روی آن جمله‌ای از تورات نقش بسته است و می‌توانید با کمک میکروسکوپ آن‌را ببینید. 

محله جلفا

حالا وقت آن رسیده است که کمی هم در کوچه پس کوچه‌های اصفهان قدم بزنید و بافت قدیمی و زیبای شهر را از نزدیک نظاره کنید. محله جلفا اصفهان یکی از خاص‌ترین جاهای دیدنی اصفهان با معماری شگفت‌انگیزی است که ترکیب زیبایی از هنر اسلامی و ارمنی در آن به چشم می‌خورد. در زمان شاه عباس، ارمنی‌هایی که برای ارتقای صنعت به دستور این شاه به اصفهان آمدند، در این محله ساکن شدند. کلیسای وانک و کلیسای بیت‌اللحم هم در همین محله قرار دارد که دیدن از آن‌ها را نمی‌توانید از قلم بیندازید. محله چهارسوق جلفا نیز یکی از تاریخی‌ترین مناطق این ناحیه است که وقتی در آن قدم می‌زنید جلوه‌های نویی از تاریخ ایران زمین را می‌بینید. راستی یکی دیگر از مهم‌ترین جاذبه‌های این محله، خرید کردن است. بازارهایی با معماری قدیمی و سبک گذشته در این منطقه وجود دارد که خرید در آن‌ها هم فال است و هم تماشا.

آکواریوم ناروژان اصفهان

تونل آکواریوم ناژوان اصفهان به‌عنوان اولین و بزرگ‌ترین تونل آکواریوم کشور به صورت مشارکتی با سرمایه گذار خارجی ارتفاع منهای 6 متر زیرزمین احداث شده است. این تونل ناژوان شامل 33 آکواریوم است. گونه‌های مختلف آبزیان، ماهیان آب‌های شور و شیرین، ستاره‌های دریایی از پنج اقیانوس دنیا در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است.این مجموعه شامل 33 آکواریوم پنج تا ده متری است و به صورت دنیای 35 متری زیرآب، حجم 1080 مترمکعب آب را در خود جای می‌دهد و شهروندان می‌توانند در کنار و بالای سر خود زیباترین و کمیابترین گونه‌های دریایی را ببینند و بودن در فضای اقیانوس را تجربه کنند.